CMyLife.nl

Een grip op een leven met CML cmylife.nl

Een grip op een leven met CML

Jaarlijks worden in Nederland circa 160 mensen gediagnostiseerd met CML (Chronische Myeloïde Leukemie), een chronische vorm van bloedkanker waar men in de meeste gevallen een leven lang medicijnen voor moet innemen. In opdracht van Radboudumc en in samenwerking met patiëntenorganisatie Hematon ontwikkelden wij een informatieve website met login-gedeelte, waarin patiënt en betrokkene met elkaar van gedachten kunnen wisselen via een achterliggend forum (digitalepoli) en de patiënt een persoonlijk gezondheidsdossier kan beheren waarin hij/zij op een veilige manier labuitslagen kan inzien.

 

API-koppelingen

Om ervoor te zorgen dat de website haar data kan halen uit andere systemen, wordt gebruik gemaakt van diverse API-koppelingen. Dat zijn beveiligde gegevensbruggen tussen één of meerdere systemen. Zo lijkt het inlogportaal voor de patiënt één geïntegreerd geheel, hoewel de informatie uit een externe bron komt.

 

Multi-Factor-Authenticatie met SMS

Medische gegevens zijn zeer persoonlijk, en de bescherming hiervan is van groot belang. Daarom is ervoor gekozen om naast gebruikersnaam en wachtwoord de labuitslagen achter een extra beveiligingslaag te plaatsen. Iedere keer dat een patiënt zijn/haar labuitslagen in wil zien, wordt er direct een unieke SMS-code naar het bij ons bekende mobiele nummer van de patiënt gestuurd. Na het invullen hiervan heeft de patiënt gelijk toegang.

Bezoek de website: cmylife.nl