DUO

Een Responsive site voor Dienst Uitvoering Onderwijs duo.nl

Een nieuw jasje

Om de website van DUO toegankelijker te maken voor smartphone en tabletgebruikers, werd ons gevraagd een codeertechnische basis aan te leveren voor de nieuwe website met inbegrip van Fluide Responsive Design. Wij leverden HTML-bouwblokken in een voorbeeldstramien waar de huidige website momenteel gebruik van maakt.

 

Voor iedereen, overal

Veel studenten maken gebruik van het internet op hun smartphone op plaatsen waar de snelheid niet altijd optimaal is. Denk aan de trein of in het buitengebied. Om de website van DUO toch toegankelijk te maken op deze plekken is ervoor gekozen om diverse snelheidsverbeteringen toe te passen. Ook is de werking op verschillende (ook oudere) apparaten en softwareversies getest om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen.

 

Ontworpen door Het Kleine Bureau

Het project is aangegaan in samenwerking met partner Het Kleine Bureau uit Groningen. Dit internetbureau is gespecialiseerd in User Interaction Design en grafisch ontwerp, twee zaken die ze beide op de nieuwe website van DUO hebben toegepast. Zo is de website gericht op 'belangrijke taken eerst', en is de navigatie ook eenvoudig te bedienen voor bezoekers die minder ervaren zijn op het internet.

Bezoek de website: duo.nl